Plánované uzávěry v areálu zoo

Agapornis růžohlavý

(Agapornis lilianae)
Potrava: 
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
34-40 g
Délka: 
13-14 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
Ohrožení: 
druh blízký ohrožení
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Papoušci
Čeleď: 
Papouškovití
Rozmnožování: 
Samice snáší 3 až 8 vajec, na kterých sedí 22 dní. Mláďata opouští hnízdo po šesti týdnech.
Způsob života: 
Mimo období rozmnožování žije ve větších hejnech, která mohou mít okolo sto členů.
Zajímavosti
Žije v lesnatých oblastech na omezeném území ve východní Africe. Celkový počet těchto agapornisů se odhaduje na méně než 20 000 jedinců, jejich stavy v přírodě se neustále snižují v důsledku využívání jejich přirozeného prostředí k zemědělským účelům.

Fotogalerie

Video archiv

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.