Plánované uzávěry v areálu zoo

Hrošík liberijský

(Hexaprotodon liberiensis)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
tráva
Hmotnost: 
160-270 kg
Délka: 
150-175 cm
Biotop: 
mokřady, bažiny
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Hrochovití
Rozmnožování: 
Mívá pouze jedno mládě, které samice rodí po 192 - 210 dnech březosti. Mládě má po narození hmotnost 3,5 - 6,5 kg a osamostatňuje se do tří let.
Způsob života: 
Je mnohem menší, než jeho blízký příbuzný hroch obojživelný a oproti svému většímu příbuznému také tráví méně času ve vodě.
Zajímavosti
Hrošík vede skrytý způsob života v tropických pralesích, kde žije samotářsky nebo v párech. Objeven byl až v 19. století a některé poznatky o jeho životě byly získány teprve v zoologických zahradách. O jeho stavech v přírodě není mnoho informací, odhadují se jen na několik tisíc jedinců, proto se řadí mezi ohrožené druhy zvířat.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.