Plánované uzávěry v areálu zoo

Husice egyptská

(Alopochen aegyptiacus)
Potrava: 
listí, výhony
semena, bobule
tráva
Hmotnost: 
1,5-2,25 kg
Délka: 
71-73 cm
Biotop: 
mokřady, bažiny
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Rozmnožování: 
Hnízdí na zemi v trávě, pod stromy nebo mezi vegetací. Snáší 5 - 12 vajec, na kterých sedí 28 - 30 dnů. Mláďata dospívají do dvou let.
Způsob života: 
Obývá mokřady a travnaté biotopy, vyskytuje se i v horách. Žije v hejnech a v době rozmnožování v párech.
Zajímavosti
Starší název je husice nilská. Ve starém Egyptě došlo k její domestikaci, domácí formy se však nezachovaly. Lze ji zastihnout i na mnoha místech v Evropě, kde byla v minulosti vysazována, u nás se také objevuje a výjimečně zde i hnízdí v severních Čechách nebo na Tovačovsku.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.