Plánované uzávěry v areálu zoo

Indický běžec

(Anas platyrhynchos f. domestica)
Potrava: 
červi, ponravy
měkkýši
semena, bobule
Hmotnost: 
1,4-2,3 kg
Délka: 
50-76 cm
Biotop: 
domácí zvíře
Ohrožení: 
domestikovaný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Čeleď latinsky: 
Anatidae
Rozmnožování: 
Samice obvykle kladou asi 180 až 200 vajec ročně nebo i více, kachny nejsou ale příliš dobré matky a málokdy na snůšku zasednou.
Způsob života: 
Nejsou tak vázané na vodu jako jiná plemena kachen, ale pokud ji mají, tak ji rády využívají. S oblibou vyhledávají a požírají červy, slimáky, dokonce chytají i mouchy. Dožívají se 12-15 i více let.
Zajímavosti
Pochází z jihovýchodní Asie, kde se chovaly již před několika tisíci lety, zejména pro produkci vajec.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.