KAKADU BÍLÝ

(Cacatua alba)
Potrava: 
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
0,4-0,8 kg
Délka: 
až 46 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Papoušci
Čeleď: 
papouškovití
Čeleď latinsky: 
Psittacidae
Rozmnožování: 
Hnízdí ve stromových dutinách,kde samice snáší 2-3 vejce na kterých sedí 27-28 dní. Mláďata vylétají ve věku okolo tří měsíců.
Způsob života: 
Žije v tropických pralesích na Moluckých ostrovech s bujnou vegetací a vysokými srážkami.
Zajímavosti
V přírodě je ohrožený nelegálními odchyty i ničením svého životního prostředí. Dá se velmi dobře ochočit a je považován za nejpřítulnějšího z papoušků.