Plánované uzávěry v areálu zoo

Kočka rybářská

(Prionailurus viverrinus)
Potrava: 
malí savci
ptáci
ryby
Hmotnost: 
7-14 kg
Délka: 
75-86
Biotop: 
lesy (mírné klima)
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Samice je březí 63 dnů a rodí 1 - 4 mláďata. Na výchově se podílí i samec. Koťata odstavuje v půl roce a ve stáří 10 měsíců se osamostatňují.
Způsob života: 
Obývá pralesní a lesostepní oblasti v okolí vodních toků, mokřady i mangrovové porosty v jihovýchodní Asii.
Zajímavosti
Na předních nohách má plovací blány a specializuje se na lov ryb, nebojí se vody, ráda plave a dokonce se i potápí. Loví i menší savce a ptáky, nepohrdne ani žábou, rakem, měkkýši nebo vodním hmyzem. Může dosahovat hmotnosti až 12 kg, Indické populace jsou mohutnější než Indonéské. Dožívá se okolo 12 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.