ZOO OLOMOUC je bohužel do odvolání UZAVŘENA :(

Kocka slaništní

(Leopardus geoffroyi)
Potrava: 
malí savci
ptáci
Hmotnost: 
3-8 kg
Délka: 
okolo 90 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Čeleď latinsky: 
Felidae
Rozmnožování: 
Březost trvá 62-72 dní, samice rodí 2-3 koťata, která se osamostatňují asi v 8 měsících.
Způsob života: 
Obývá křovinaté savany a husté suché lesy. Žije samotářsky a aktivní je především v noci.
Zajímavosti
Je nejhojnější jihoamerickou kočkovitou šelmou, ale i její stavy klesají zejména kvůli nelegálnímu lovu. Velmi dobře plave a ve vodě loví i ryby.