Plánované uzávěry v areálu zoo

Kondor havranovitý

(Coragyps atratus)
Potrava: 
hmyz
malí savci
mršiny
Hmotnost: 
1,1-1,9 kg
Délka: 
56-68
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Dravci
Čeleď: 
Kondorovití
Rozmnožování: 
Snáší 2 vejce do hnízd ve skalních dutinách, na stromech i na zemi, mláďata se líhnou za 38 - 45 dní. Létají ve 3 měsících a dospívají do 4 let.
Způsob života: 
Žije v hejnech, najdeme jej v nížinách v otevřené krajině a okolí řek, kromě pralesů. Živí se uhynulými zvířaty, odpadky, ale loví i živou kořist.
Zajímavosti
Často se vyskytuje i v blízkosti lidských sídel, kde si vyhledává potravu. Sbírá přejetá zvířata na cestách, živí se na smetištích i v okolí zpracoven ryb. Jako všichni kondoři má vynikající čich, který mu pomáhá při hledání kořisti. Kondoři také často kálí na své nohy, což jim pomáhá při ochlazování organismu. Dožívá se i přes 25 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.