Plánované uzávěry v areálu zoo

Krajta vodní

(Liasis mackloti)
Potrava: 
hadi
malí savci
ptáci
Hmotnost: 
1,5-4 kg
Délka: 
140-250 cm
Biotop: 
mokřady, bažiny
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Hroznýšovití
Rozmnožování: 
Snáší okolo 20 vajec. Mláďata se líhnou po 58 - 90 dnech inkubace, za teploty okolo 30 °C a 100 % vlhkosti. Ve 2 letech jsou již schopné rozmnožování.
Způsob života: 
V přírodě vyhledávají spíše vlhčí oblasti, jako jsou vlhké lesy, povodí řek a bažiny, kde loví různé hlodavce a v křovinách také ptáky.
Zajímavosti
Krajty jsou hroznýšovití hadi dorůstající obvykle značné délky, ale druhy z tohoto rodu patří spíše mezi jejich menší zástupce. Také tyto krajty mají vyvinutou péči o vejce, která obtáčí svým tělem, chrání je a zahřívají, ale po vylíhnutí mláďat se už o ně nestarají. Rozšířené jsou v Indonésii a v australské oblasti. Dožívají se až 17 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.