Plánované uzávěry v areálu zoo

MANGUSTA TMAVÁ

(Crossarchus obscurus)
Potrava: 
hmyz
malí savci
Hmotnost: 
0,45-1 kg
Délka: 
30-75 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Promykovití
Čeleď latinsky: 
Herpestidae
Rozmnožování: 
Samice jsou březí dva měsíce, obvykle mívají několikrát ročně 2-4 mláďata. Ta se po nějakou dobu zdržují s rodiči, dospívají ve věku okolo devíti měsíců.
Způsob života: 
Žije ve skupinách až o dvaceti jedincích. Nemají stálé nory, ale přespávají v jeskyních, různých dutinách nebo termitištích.
Zajímavosti
V přírodě patří mezi běžné druhy a nejsou ohrožené. Dožívají se až devíti let.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.