Plánované uzávěry v areálu zoo

Muflon

(Ovis musimon)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
20-60 kg
Délka: 
0, 8-1, 3 m
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Turovití
Rozmnožování: 
Říje probíhá od října do prosince, samice rodí po 22 týdnech březosti 1 - 2 mláďata.
Způsob života: 
Mufloni obývají v menších stádech listnaté i smíšené lesy, stádo vede vždy nejzkušenější samice. Na mnoha místech je přemnožený a způsobuje v lesích značné škody.
Zajímavosti
Původně se předpokládalo, že muflon byl předkem ovcí. Podle posledních výzkumů však jde pravděpodobně o potomky zdivočelých domácích ovcí dovezených člověkem na ostrovy Sardinii a Korsiku asi před 10 000 lety. U nás byl poprvé vysazený v polovině 19. století, na mnoha místech je dnes poměrně hojný.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.