Plánované uzávěry v areálu zoo

Snovač rudozobý

(Quelea quelea)
Potrava: 
hmyz
semena, bobule
Hmotnost: 
15-26 g
Délka: 
12 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Pěvci
Čeleď: 
Snovačovití
Čeleď latinsky: 
Ploceidae
Rozmnožování: 
Rozmnožuje se v koloniích, které mohou čítat miliony hnízd. Hnízda staví samci, samice do nich pak snáší až 5 vajec, na nichž sedí 10-12 dní.
Způsob života: 
Obývá suché křovinaté oblasti, pouštím a mokřadům se vyhýbá. Vytváří obrovská hejna, která mohou způsobit značné škody v zemědělství.
Zajímavosti
Patří mezi nejpočetněji zastoupené ptáky světa, jeho celková populace se odhaduje na 1,5 miliardy kusů
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.