Plánované uzávěry v areálu zoo

Snovač zahradní

(Ploceus cucullatus)
Potrava: 
hmyz
semena, bobule
Hmotnost: 
26-40 g
Délka: 
15-17 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Pěvci
Čeleď: 
Snovačovití
Čeleď latinsky: 
Ploceidae
Rozmnožování: 
Hnízdí v koloniích, z travin staví kulovitá hnízda s trubkovitým vchodem zavěšená na větvi. Samice do něj klade 2-3 vejce, na kterých sedí asi dva týdny.
Způsob života: 
Obývá otevřenou krajinu a řídké lesy, nevyhýbá se ani okolí lidských obydlí a větším městům.
Zajímavosti
Samci se v prostém šatu podobají samicím, v období rozmnožování jsou pak velmi pestře zbarvení. Vysazen byl i na ostrovech Hispaniola, Mauricius a Réunion.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.