Plánované uzávěry v areálu zoo

Hroznýš Dumerilův

(Acrantophis dumerili)
Potrava: 
malí savci
ptáci
Hmotnost: 
4-8 kg
Délka: 
180-300 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Hroznýšovití
Rozmnožování: 
Samice jsou vejcoživorodé, po 6 - 8 měsících rodí 5 - 10, někdy i přes 20 mláďat. Pohlavně dospívají ve 3 - 5 letech.
Způsob života: 
Jsou to převážně pozemní hadi, mláďata však loví potravu v korunách stromů. Obývají původní řidší lesy na jihu a jihozápadě ostrova Madagaskar a přilehlé ostrůvky, kde se často zdržují v blízkosti řek.
Zajímavosti
Tito hroznýši jsou v přírodě ohrožení především devastací přirozeného životního prostředí a vypalováním původních pralesů, kterých na Madagaskaru zbylo jen asi 10 %. Jejich přímý vývoz z Madagaskaru je téměř nemožný, přestože domorodci zde prodávají suvenýry vyrobené z jejich kůže.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.