Plánované uzávěry v areálu zoo

Ještěrkovec žlutohrdlý

(Gerrhosaurus flavigularis)
Potrava: 
hmyz
Délka: 
až 45 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Ještěrkovcovití
Čeleď latinsky: 
Gerrhosauridae
Rozmnožování: 
Samice snáší do mělké jamky okolo šesti vajec, mláďata se líhnou po 3-4 měsících.
Způsob života: 
Obývá zejména stepní a křovinaté biotopy, kde se schovává v různých úkrytech, které opouští po dešti a vyhledává potravu.
Zajímavosti
V přírodě je velmi plachý a při vyrušení se snaží rychle ukrýt. Dožívá se až 15 let.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.