Plánované uzávěry v areálu zoo

Kočka evropská

(Felis silvestris silvestris)
Potrava: 
malí savci
ptáci
střední savci
Hmotnost: 
3-8 kg
Délka: 
50-76 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Samice je březí 66 - 68 dnů, rodí 2 - 6 mláďat od dubna do června. Kojí je 6 - 8 týdnů. Dospívají ve věku okolo 1 roku.
Způsob života: 
Nejčastěji obývá smíšené a listnaté lesy v podhůří nebo na vrchovinách. Aktivní je v noci.
Zajímavosti
U nás je vzácná a je zařazena mezi kriticky ohrožené druhy. Nejčastěji se vyskytuje v oblasti Beskyd a v poslední době byli pozorováni jedinci i na Šumavě. Je mohutnější než domácí kočka, může mít hmotnost až 10 kg, má hustě osrstěný ocas, před černou špičkou se 3 - 4 černými pruhy. Dožívá se okolo 15 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.