Plánované uzávěry v areálu zoo

Kur bankivský

(Gallus gallus)
Potrava: 
červi, ponravy
hmyz
plody, ovoce
Hmotnost: 
485-1450 g
Délka: 
42-75 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Hrabaví
Čeleď: 
Bažantovití
Rozmnožování: 
Hnízdo mívá umístěné na zemi v hustém podrostu. Slepice snáší 4 - 9 vajec, na kterých sedí 18 - 20 dnů, kuřata pak ještě několik týdnů vodí.
Způsob života: 
Obývá nejrůznější biotopy, nejčastěji je lze nalézt v lesích, bambusových a mangrovových houštinách až do 2000 m n.m. Samec si shromažďuje harémy několika samiček.
Zajímavosti
Je pravděpodobným předkem všech plemen kura domácího, který se na celém světě chová v počtu 24 miliard kusů. K zdomácnění došlo v době před více než 7 000 lety. Divoká forma je rozšířená v Indii, jižní Číně, Malajsii, Singapuru, Filipínách a v Indonésii, kde je v některých oblastech ohrožena odlesňováním a křížením s domácími kury.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.