Plánované uzávěry v areálu zoo

Lemur tmavý

(Eulemur macaco macaco)
Potrava: 
hmyz
listí, výhony
plody, ovoce
Hmotnost: 
2-4 kg
Délka: 
41-45 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
lemurovití Lemuridae
Rozmnožování: 
Po 127 dnech rodí samice jedno, vzácněji dvě mláďata, která zpočátku nosí na břiše.
Způsob života: 
Žije v pralesích v malých skupinách okolo deseti jedinců, které vede dominantní samice.
Zajímavosti
Dříve byl hojněji rozšířený a dnes se vyskytuje pouze na severozápadě Madagaskaru, je ohrožený ničením svého přirozeného prostředí. U tohoto druhu se vyskytuje výrazný pohlavní dimorfismus, samci jsou sytě černě zbarvení, zatímco samice jsou hnědavé s bílým břichem a hlavou. Dožívají se 20 až 25 roků.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.