Plánované uzávěry v areálu zoo

Mangusta jižní

(Helogale parvula)
Potrava: 
hmyz
malí savci
plody, ovoce
Hmotnost: 
0,2-0,35
Délka: 
20-32
Biotop: 
pouště a polopouště
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Promykovití
Rozmnožování: 
Březost trvá okolo 53 dnů. Samice rodí čtyři až šest mláďat, ta první 2-3 týdny tráví v noře.
Způsob života: 
Vyskytuje se na savanách a polopouštích. Žije v rodinných skupinách, které může tvořit až 30 jedinců.
Zajímavosti
Jako úkryty často používají opuštěná termitiště. Společně se starají o mláďata i o ostrahu svého teritoria. Zbarvení je velmi variabilní, v rozmezí od žlutavě červené až velmi tmavě hnědou.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.