Plánované uzávěry v areálu zoo

Pižmoň severní

()
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
200-410 kg
Výška: 
120-150 cm
Biotop: 
tundra
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Turovití
Čeleď latinsky: 
Bovidae
Rozmnožování: 
Březost trvá 8 – 9 měsíců, rodí jediné mládě, stará se něj o víc než rok. Dospívá ve 2 – 3 letech.
Způsob života: 
Žije za severním polárním kruhem ve skupinách o deseti kusech, v zimě mohou být stáda větší. Je typickým obyvatelem tunder a arktických stepí.
Zajímavosti
Chrání jej dlouhá a velmi hustá srst. Zajímavý je jejich obranný systém proti vlkům, kdy se postaví zády do kruhu a uvnitř se schovají mláďata. Tuto taktiku uplatňují i při sněhových bouřích. Dožívají se až 24 roků.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.