Plánované uzávěry v areálu zoo

Strašilka ostruhatá

(Eurycantha calcarata)
Potrava: 
listí, výhony
Délka: 
15 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Členovci
Třída: 
Hmyz
Řád: 
Strašilky
Čeleď latinsky: 
Phasmatidae
Rozmnožování: 
Mnoho druhů strašilek k rozmnožování nepotřebuje samce a rozmnožuje se za pomoci tzv. partenogeneze, kdy samičky snáší neoplozená vejce, z nichž se zase líhnou samičky. Samci bývají obvykle menší než samice.
Způsob života: 
Živí se výhradně rostlinnou potravou. Žijí v tropických a subtropických oblastech.
Zajímavosti
Strašilky mohou vypadat jako větvička, uschlý list nebo kus kůry a dokonale tak splývat s prostředím. Největší tropické strašilky dosahují délky až 35 cm, s nataženýma nohama přes 50 cm. Tento druh dorůstá do délky 12 - 15 cm, samičky jsou o něco větší než samci.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.