Plánované uzávěry v areálu zoo

Čáp černý

(Ciconia nigra)
Potrava: 
malí savci
ryby
žáby
Hmotnost: 
2,4-3,2 kg
Výška: 
90-105 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Brodiví
Čeleď: 
Čápovití
Rozmnožování: 
Snáší 2 - 4, výjimečně až 6 vajec, na kterých sedí oba rodiče, mláďata se líhnou v rozmezí několika dnů. Létat začínají ve věku 2 měsíců a dospívají ve 3 letech.
Způsob života: 
Vyskytuje se zejména v rozsáhlejších lesích v okolí vod. Hnízdí jednotlivě na stromech, méně často na skalách nebo na zemi.
Zajímavosti
Je méně známý než čáp bílý, protože žije skrytým způsobem života v hlubších lesích. U nás je veden jako kriticky ohrožený druh, počet hnízdících párů se odhaduje na 300 - 400. Na zimu odlétá do Afriky nebo jižní Asie. Dožívá se až 18 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.