Plánované uzávěry v areálu zoo

Dikobraz srstnatonosý

(Hystrix indica)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
tráva
Hmotnost: 
10-20 kg
Délka: 
70-90 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Hlodavci
Čeleď: 
dikobrazovití Hystricidae
Rozmnožování: 
Samice rodí po 42 - 56 dnech březosti 2 - 4 nevyvinutá mláďata.
Způsob života: 
Je největším a nejseverněji žijícím zástupcem dikobrazů. Žije v párech, obývá nejrůznější oblasti od stepí až po podhorské oblasti.
Zajímavosti
Mnoho lidí se domnívá, že dikobrazi své ostny vystřeluji, ale to se nezakládá na pravdě. Jejich taktika obrany je jiná, při napadení se otáčí k útočníkovi zády a výhružně chřestí ostny, když to nepomůže, tak dikobraz prudce couvne a při zapíchnutí do nepřítele ostny pouze uvolní smrštěním kůže.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.