Plánované uzávěry v areálu zoo

Emu hnědý

(Dromaius novaehollandiae)
Potrava: 
hmyz
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
30-45 kg
Výška: 
1-1,3 m
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Kasuárové
Čeleď: 
Emuovití
Rozmnožování: 
Samice snáší 5 - 15 vajec. Mláďata se líhnou po 8 týdnech a jsou výrazně pruhovaná. O mláďata a sezení na vejcích se stará hlavně samec.
Způsob života: 
Žije v zalesněných i polopouštních oblastech od pobřeží až hluboko do vnitrozemí. Žije pospolitě, hejna mohou mít až několik desítek jedinců.
Zajímavosti
Na rozdíl od pštrosů dvouprstých nebo nandu má zakrnělá křídla, která jsou dlouhá jen 10 cm. Velmi rychle běhá, při útěku dělá až 2,7 m dlouhé skoky a vyvine rychlost 48 km/hod. V některých oblastech se vyskytuje velmi hojně a bývá farmáři považován za škůdce. Dobře plave a velmi rád se koupe.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.