Plánované uzávěry v areálu zoo

Gibon lar

(Hylobates lar)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
4-7 kg
Délka: 
45-60 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
Gibonovití
Rozmnožování: 
Samice mívají po 210 - 255 dnech březosti jen jedno mládě, které nosí několik měsíců na břiše.
Způsob života: 
Žijí v rodinných skupinách se samcem, samicí a nedospělými mláďaty.
Zajímavosti
Giboni obývají tropické pralesy, většinu času tráví v nejvyšších stromových patrech a na zem slézají jen velmi zřídka. Ve větvích se pohybují v závěsu za ruce (takový pohyb se odborně nazývá brachiace) skoky dlouhými až deset metrů. Dospívají v sedmi letech a dožívají se až třiceti roků.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.