Plánované uzávěry v areálu zoo

Gibon zlatolící

(Nomascus gabriellae)
Potrava: 
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
5-6 kg
Délka: 
45-64 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
Gibonovití
Rozmnožování: 
Po 210 dnech březosti mívá samice jediné mládě o které se stará několik let.
Způsob života: 
Žije v malých rodinných skupinkách v tropických pralesích, dospívající mláďata rodiče vyhání. Své teritorium si označuje hlasitým voláním, kterému se říká "giboní zpěv".
Zajímavosti
U tohoto druhu gibonů se mláďata rodí světlá, v jednom a půl roce postupně tmavnou, až zcela zčernají. V období dospívání se samice přebarví zpět do světlé barvy, samci již zůstanou černí. Giboni se pochybují ve větvích stromů tzv. brachiací, což je pohyb v závěsu za ruce.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.