Plánované uzávěry v areálu zoo

Husa malá

(Anser erythropus)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
1,4–2,2 kg
Délka: 
53–66 cm
Biotop: 
řeky, okolí řek
tundra
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Čeleď latinsky: 
Anatidae
Rozmnožování: 
Hnízdí v mokřadech a rašeliništích severní Evropy a tundře, samice snáší 4-8 vajec na kterých sama sedí 28 - 29 dní, mláďata vodí oba rodiče asi dva měsíce.
Způsob života: 
Na zimu se stěhuje na zimoviště, která jsou v jižní Evropě a Asii. Živí se především travinami.
Zajímavosti
U nás se vyskytuje jen ojediněle, většinou zde jen protahuje a velmi vzácně i zimuje.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.