Plánované uzávěry v areálu zoo

Husa tibetská

(Anser indicus)
Potrava: 
listí, výhony
semena, bobule
tráva
Hmotnost: 
2-3,2 kg
Délka: 
71-76 cm
Biotop: 
mokřady, bažiny
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Rozmnožování: 
Hnízdí na zemi v koloniích v mokřadech pod stromy nebo ve skalnatých terénech od května do června. Samice snáší 4 - 6, výjimečně až 8 vajec, na kterých sedí 27 - 30 dnů. Mláďata začínají létat ve věku okolo 2 měsíců.
Způsob života: 
Obývá vlhké lokality na náhorních plošinách ve výškách 4 000 - 5 000 m n. m. Je tažná, zimuje v nížinách, v mokřadech a v okolí jezer a řek.
Zajímavosti
Dříve se nazývala husa indická, v létě se rozmnožuje ve střední Asii v okolí horských jezer. Na zimu se stahuje jižněji do Indie, Pákistánu a Myanmaru. Občas ji lze zastihnout v Evropě, včetně naší republiky, kde se vyskytují jedinci uniklí z chovů. Na několika místech ve světě byla i vysazena.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.