Plánované uzávěry v areálu zoo

Husice rezavá

(Tadorna ferruginea)
Potrava: 
listí, výhony
měkkýši
plankton
Hmotnost: 
0,8-1,2 kg
Délka: 
55-63 cm
Biotop: 
jezera, rybníky
moře
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Rozmnožování: 
Hnízdí jednotlivě ve skalních rozsedlinách, mezi kameny nebo v zemních norách, méně často na přímo na zemi. Snáší 6 - 12 vajec, na kterých sedí jen samice 28 - 29 dní. Dospívá do 2 let.
Způsob života: 
Žije na mělkých, převážně slaných jezerech a řekách ve stepních až polopouštních oblastech. Je částečně tažná.
Zajímavosti
Občas se vyskytuje i u nás a jinde v Evropě, dříve zde byla vzácná, ale od poloviny minulého století se objevuje pravidelně a dokonce u nás hnízdí. Předpokládá se, že by ve většině případů mohlo jít o ptáky uniklé z chovů. Je částečně tažná, jedinci z východní Evropy zimují v Malé Asii, v menší míře i na jihu Evropy.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.