Plánované uzávěry v areálu zoo

Husička dvoubarvá

(Dendrocygna bicolor)
Potrava: 
listí, výhony
měkkýši
plankton
Hmotnost: 
0,4-0,9 kg
Délka: 
45-55 cm
Biotop: 
jezera, rybníky
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Rozmnožování: 
Samice snáší 8 - 12 vajec. Hnízdí v hustých rákosových porostech, dutých kmenech i hnízdech jiných ptáků.
Způsob života: 
Obvykle v malých skupinkách obývá okolí sladkých vod, bažin a močálů s hustou vegetací na březích.
Zajímavosti
Rozšířená je v Americe, subsaharské Africe a jižní Asii. Vzácně se objevuje i v Evropě. Na většině území je běžná a není ohrožená.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.