Plánované uzávěry v areálu zoo

Ibis skalní

(Geronticus eremita)
Potrava: 
červi, ponravy
hmyz
ryby
Hmotnost: 
1,1-1,35 kg
Délka: 
70-80 cm
Biotop: 
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Brodiví
Čeleď: 
Ibisovití
Rozmnožování: 
Hnízdí v koloniích na skalách, do hnízda snáší samice 2 - 4, výjimečně až 6 vajec. Mláďata jsou vzletná v 6 - 7 týdnech a dospívají ve 3 letech.
Způsob života: 
Obývá suché, bezlesé savany, louky a pastviny. Živí se různými drobnými živočichy
Zajímavosti
Patří k nejohroženějším ptákům a podle IUCN je veden jak druh kriticky ohrožený. V Africe jich žije jen několik set v několika koloniích a v Arábii je jen jedna velmi malá kolonie. Dříve byl mnohem více rozšířený a hnízdil i ve střední Evropě, kde byl vyhuben asi před třemi sty lety.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.