Plánované uzávěry v areálu zoo

JEŠTĚRKA

(GASTROPHOLIS PRASINA))
Potrava: 
hmyz
pavouci
Hmotnost: 
okolo 30 g
Délka: 
až 40 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Ještěrkovití
Čeleď latinsky: 
Lacertidae
Rozmnožování: 
Při páření se samec zakousne samici do krku, snáší okolo pěti vajec. Mláďata se vylíhnou po 70 dnech a jsou dlouhá 11–12 cm.
Způsob života: 
Tato velká ještěrka obývá lesy a křovinaté oblasti v jihozápadní Keni a severovýchodní Tanzanii, kde žije především na stromech.
Zajímavosti
Většinu života tráví na stromech, kde odpočívají i spí, při tom se podpírají velmi dlouhým ocasem.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.