Plánované uzávěry v areálu zoo

KACHNIČKA KAROLÍNSKÁ

(Aix sponsa)
Potrava: 
měkkýši
plankton
semena, bobule
Hmotnost: 
0,5 - 0,9 kg
Délka: 
47 - 54 cm
Biotop: 
mokřady, bažiny
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Vrubozobí
Čeleď: 
Kachnovití
Čeleď latinsky: 
Anatidae
Rozmnožování: 
Hnízdí v blízkosti vod v dutinách stromů, často využívá dutiny po datlech. Samice snáší 7-15 vajec, na kterých sedí 28 až 31 dní.
Způsob života: 
Obývá zalesněné bažiny, mělká jezera, bažiny či rybníků a potoků. Živí se plody, semeny, ale i hmyzem.
Zajímavosti
Pro krásné vybarvení samečků se často chová. Samice mají nenápadné hnědavé zbarvení, podobně jako kachničky mandarínské.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.