Plánované uzávěry v areálu zoo

Klaun očkatý

(Amphiprion ocellaris)
Potrava: 
plankton
Délka: 
11 cm
Biotop: 
moře
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ryby
Řád: 
Ostnoploutví
Čeleď: 
Sapínovití
Rozmnožování: 
Jikry kladou na plochý kámen ve čtrnáctidenních až měsíčních intervalech. O ně se starají oba rodiče, ovívají je ploutvemi, očisťují je a chrání. Množí se i v akváriích.
Způsob života: 
Obývá korálové útesy a mělké laguny v Indickém oceánu a západní části Tichého oceánu.
Zajímavosti
Zajímavé je pozorovat chování a soužití klaunů se sasankou. Na jedné straně je sasanka pomocí svých žahavých buněk chrání a slouží jim jako dokonalý úkryt, na druhé straně klauni ji očišťují od odumřelých částí a někdy ji i "krmí" zbytky potravy.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.