Klokan parma

(Macropus parma)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
tráva
Hmotnost: 
3,2-5,8 kg
Výška: 
42 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
první stupeň
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Vačnatci
Čeleď: 
Klokanovití
Rozmnožování: 
Samice mívá po 33 - 36 dnech březosti jen jedno mládě.
Způsob života: 
Žije samotářsky a skrytým způsobem života v oblasti hustých lesů a vlhkých pralesů.
Zajímavosti
V přírodě není klokan parma příliš běžný, dokonce byl od konce 19. století považován za vyhubeného. V roce 1967 byl objeven v lesích Nového jižního Welsu, vysazen byl na ostrově Kawau. Poměrně často se chová i v zoologických zahradách. Dožívá se 7 - 10 let.

Fotogalerie