Plánované uzávěry v areálu zoo

Kobřík kapský

(Aspidelaps lubricus lubricus)
Potrava: 
hadi
ještěři
malí savci
Délka: 
50-75 cm
Biotop: 
pouště a polopouště
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Korálovcovití
Čeleď latinsky: 
Elapidae
Rozmnožování: 
Samice snáší 3-11 vajec, ze kterých se mláďata líhnou po 65 dnech.
Způsob života: 
Upřednostňuje suché skalnaté nebo písečné ekosystémy, kde se ukrývá v různých puklinách a děrách.
Zajímavosti
Jed má neurotoxické účinky, ale pro člověka není příliš nebezpečný. V přírodě není příliš ohrožený, ale často je nalézán přejetý na silnicích.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.