Plánované uzávěry v areálu zoo

Kočka krátkouchá

(Prionailurus bengalensis euptilura)
Potrava: 
malí savci
ptáci
střední savci
Hmotnost: 
6-9 kg
Délka: 
60-70 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Samice mívá po březosti trvající 65 - 70 dnů 2 - 4 mláďata. V 10 dnech se jim otevírají oči, ve 23 dnech začínají jíst maso. Doupě opouští asi po měsíci. Dospívají ve věku okolo 18 měsíců.
Způsob života: 
Aktivní je především za soumraku a v noci. Obývá nehostinné oblasti Dálného východu.
Zajímavosti
Její zbarvení je světlejší, skvrny nejsou sytě černé jako u jižnějších poddruhů. Rozšířená je ve východní Sibiři, Mandžusku a Koreji, proto nevyžaduje vytápěnou ubikaci a je možné ji celoročně chovat ve venkovních voliérách. Dožívá se asi 13 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.