Plánované uzávěry v areálu zoo

Kondor královský

(Sarcoramphus papa)
Potrava: 
hmyz
malí savci
mršiny
Hmotnost: 
3-3,75 kg
Délka: 
71-81 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Dravci
Čeleď: 
Kondorovití
Rozmnožování: 
Samice snáší jedno vejce, na kterém sedí 53 - 58 dnů. Mláďata krmí natrávenou potravou, kterou jim vyvrhuje z volete. Ve 3 měsících umí létat.
Způsob života: 
Obývá pralesy a savany v nižších polohách. Živí se drobnými obratlovci a uhynulými zvířaty. Žije v párech nebo rodinných skupinkách.
Zajímavosti
Kondor královský je mnohem pestřeji zbarvený než jeho ostatní příbuzní. Pravděpodobně i z tohoto důvodu se stal kultovním ptákem starých Mayů, zmiňují se o něm Mayské kodexy, kde bývá někdy zobrazovaný jako tvor s lidským tělem a ptačí hlavou, byl také součástí domorodého folklóru i medicíny. Dožívá se až třiceti let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.