Plánované uzávěry v areálu zoo

Koza bezoárová

(Capra aegagrus)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
25-95 g
Délka: 
70-100 cm
Biotop: 
hory
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Turovití
Rozmnožování: 
Po 150-170 dnech březosti mívá samice obvykle 1-2 mláďata.
Způsob života: 
Obývá horské i podhorské oblasti v západní Asii a na ostrovech ve Středozemním moři, vysazena byla na mnoha dalších místech na světě. Žije v menších stádech.
Zajímavosti
Tato koza je pravděpodobně předkem domácích koz. K zdomácnění došlo již před 6 000-8 000 lety př. n. letopočtem, možná i dříve a v současné době je známo na 300 různých plemen. Na mnoha místech světa včetně naší republiky byla koza bezoárová vysazována jako lovná a trofejová zvěř.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.