Plánované uzávěry v areálu zoo

Kozorožec kavkazský

(Capra caucasica)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
40-100 kg
Výška: 
65-105
Biotop: 
hory
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Turovití
Rozmnožování: 
Samice rodí po 150 - 160 dnech březosti 1 - 2 mláďata o hmotnosti 3,5 - 4,2 kg. Samice dospívají po 2 letech, samci do 5 let.
Způsob života: 
Žije vzácně na některých pohořích na Kavkaze o rozloze pouhých 4 500 km. Obratně se pohybuje po prudkých skalních stěnách ve výškách 800 - 4 200 m n.m.
Zajímavosti
Olomoucká zoo byla v roce 1996 na konferenci EAZA (Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií) pověřena vedením jejich plemenné knihy. Jeho stavy v přírodě se odhadují na 4000 - 6000 kusů, kde je ohrožený zejména nelegálním lovem. Rohy dospělých samců mohou být dlouhé až 106 cm. Dožívá se 12 - 13 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.