Plánované uzávěry v areálu zoo

Krajta zelená

(Morelia viridis)
Potrava: 
malí savci
ptáci
žáby
Hmotnost: 
1,1-2,2 kg
Délka: 
150-180 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Hroznýšovití
Rozmnožování: 
Samice snáší až 20 kožovitých vajec, která po celou dobu inkubace zahřívá a hlídá. Mláďata se líhnou za 45-60 dnů a jsou dlouhá okolo 30 cm.
Způsob života: 
Je typickým obyvatelem tropických deštných pralesů, kde většinu života tráví zavěšená ve větvích stromů a keřů.
Zajímavosti
Mláďata bývají vybarvená zcela odlišně než dospělí jedinci, jejich zbarvení může být i žluté nebo žlutočervené. Typickou zelenou barvu pak získávají až po prvním roce života, v některých oblastech se vzácně vyskytují i modře zbarvení jedinci. Živí se především menšími ptáky, savci a obojživelníky.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.