Plánované uzávěry v areálu zoo

Kusu liščí

(Trichosurus vulpecula)
Potrava: 
hmyz
listí, výhony
plody, ovoce
Hmotnost: 
1,5 - 4 kg
Délka: 
35-55 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Vačnatci
Čeleď: 
Kuskusovití
Čeleď latinsky: 
Phalangeridae
Rozmnožování: 
Samice je březí 17-18 dnů, mívá jedno mládě, které zůstává ve vaku pět měsíců.
Způsob života: 
Obývá lesnaté a křovinaté oblasti včetně parků a zahrad velkoměst, kde se dokázal výborně přizpůsobit civilizaci.
Zajímavosti
Je velký jako kočka s huňatým, na konci ovíjivým ocasem . Zbarvený muže být v různých odstínech hnědé, běžní jsou i černí jedinci.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.