Plánované uzávěry v areálu zoo

Lenochod dvouprstý

(Choloepus didactylus)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
6-8 kg
Délka: 
60-85 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Chudozubí
Čeleď: 
Lenochodovití
Rozmnožování: 
Samice je březí 150 - 180 dnů, rodí 1 mládě, které váží 300 - 400 g. Nosí je na hrudi půl roku.
Způsob života: 
Obývá korunové patro v tropických pralesích. Na zem slézá jen z donucení při přelézání ze stromu, který již spásl nebo při vyprazdňování. Aktivní je v noci, mimo období rozmnožování žije samotářsky.
Zajímavosti
Téměř celý život žije ve větvích stromů zavěšený za silné drápy hlavou dolů. Má pomalý metabolismus, žaludek tvoří 1/3 hmotnosti jeho těla a potrava prochází střevy až 30 dnů. Průměrně trousí asi jen jednou týdně. Tělo je pokryté dlouhou srstí jež je v přírodě vlivem řas zbarvená hnědozeleně. V zajetí řasy hynou a srst je hnědavá nebo nažloutlá. Dožívá se přes 20 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.