Plánované uzávěry v areálu zoo

Lev berberský

(Panthera leo leo)
Potrava: 
velcí savci
Hmotnost: 
120-250 kg
Délka: 
140-250 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
druh vyhubený v přírodě
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Lvice rodí po 100 - 113 dnech březosti 2 - 4 mláďata, výjimečně jich může být až 6. S matkou pobývají 2 - 3 roky a teprve pak se osamostatňují.
Způsob života: 
Tento lev původně obýval severní Afriku, v přírodě byl vyhuben v první polovině minulého století. Jako jediné kočkovité šelmy žijí lvi ve smečkách.
Zajímavosti
Lev berberský patří mezi největší poddruhy, vyznačuje se dlouhou tmavou hřívou, která se na břiše táhne až k zadním nohám a delší hustou srstí. Většina berberských lvů v zoologických zahradách pochází z královského lvince v marockém Rabbatu, v současné době se na světě chová okolo 60 jedinců. Zoo Olomouc se jejich chovu věnuje již od roku 1993 a za tuto dobu odchovala již celou řadu mláďat.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.