Plánované uzávěry v areálu zoo

Levhart mandžuský

(Panthera pardus orientalis)
Potrava: 
ptáci
střední savci
velcí savci
Hmotnost: 
40-80 kg
Délka: 
110-180 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
kriticky ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Samice rodí na jaře po 90 - 105 dnech březosti 2 - 4 mláďata. S matkou žijí do věku 1,5 - 2,5 roku.
Způsob života: 
Žije samotářsky v listnatých a smíšených lesích na Dálném východě, navzájem se vyhledávají pouze v období páření.
Zajímavosti
Je nejohroženějším zástupcem levhartů, jeho stavy v přírodě se za poslední roky mírně zvýšily a odhadují se na pouhých 50 - 60 kusů. Zoologické zahrady na celém světě spolupracují na jeho záchraně a chovají více než 200 kusů těchto velmi vzácných šelem. Olomoucká zoo se jejich chovu věnuje od roku 2001. U tohoto poddruhu se nevyskytují černě zbarvení jedinci.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.