Plánované uzávěry v areálu zoo

Listonos světlý

(Phyllostomus discolor)
Potrava: 
hmyz
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
35 g
Délka: 
12 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Letouni
Čeleď: 
Listonosovití
Rozmnožování: 
Samice rodí po 105 dnech březosti jediné mládě, které dospívá okolo jednoho roku života.
Způsob života: 
Obývá velké dutiny stromů, ve kterých vytváří kolonie čítající 200 - 400 kusů. Ty se dále dělí na harémy, které tvoří jeden samec, 1 - 12 samic a mláďata. Skupiny nejsou pevně vázané, zvířata v harémech se občas střídají a vedoucí samci se obměňují.
Zajímavosti
Tito drobní vampýři rozšíření ve Střední a Jižní Americe se živí drobnými obratlovci, hmyzem i sladkým ovocem. Na nose mají výrůstek v podobě kopí. Rozmnožují se 1 - 2 krát ročně, velikosti dospělých dosahuje mládě ve věku 2 - 3 měsíců. Dožívají se 12-16 let.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.