Plánované uzávěry v areálu zoo

Mara slaništní

(Dolichotis salinicola)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
2,5 kg
Délka: 
do 50 cm
Biotop: 
savany
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Hlodavci
Čeleď: 
Morčatovití
Čeleď latinsky: 
Caviidae
Rozmnožování: 
Březost trvá okolo 77 dní, samice rodí jedno až tři mláďata.
Způsob života: 
Obývá savany a řídké suché lesy v Argentině, Bolívii a Paraguay.
Zajímavosti
Je mnohem menší než známější mara stepní. Také v zoologických zahradách se chová vzácněji než její vetší příbuzná.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.