Plánované uzávěry v areálu zoo

Markhur

(Capra falconeri)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
32-110 kg
Délka: 
120-160 cm
Biotop: 
hory
Ohrožení: 
druh blízký ohrožení
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Turovití
Rozmnožování: 
Po 155 dnech březosti mívá samice 1 - 2 mláďata, která dospívají v 1,5 - 2,5 letech.
Způsob života: 
Je vysokohorským druhem rozšířeným ve Střední Asii, kde žije v menších stádech.
Zajímavosti
Na většině území je ohrožená a odhady jejich stavů nepřesahují 3 000 kusů. Je lovena jak pro maso, tak i pro trofeje, jejich velmi zajímavé šroubovitě stočené rohy mohou být u dospělých samců dlouhé až 160 cm. Dožívá se okolo 15 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.