Plánované uzávěry v areálu zoo

Medojed kapský

(Mellivora capensis)
Potrava: 
malí savci
plody, ovoce
ptáci
Hmotnost: 
6-15 kg
Délka: 
70-105 cm
Biotop: 
savany
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
lasicovití
Čeleď latinsky: 
Mustelidae
Rozmnožování: 
Samice rodí až čtyři mláďata, nejčastěji ale mívá 1–2, dožívá se přes dvacet roků.
Způsob života: 
Obývá savany, lesnaté i polopouštní oblasti. Aktivní je především v noci. Živí se drobnými obratlovci, hmyzem, nepohrdne ani zdechlinou.
Zajímavosti
Medojed je na svou velikost agresivní a silné zvíře, dokáže přemoci útočníka většího, než je sám. Kvůli jeho dravosti a agresivitě o něm v Africe kolují mnohé mýty a legendy mezi domorodými obyvateli.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.