Plánované uzávěry v areálu zoo

Medvěd baribal

(Ursus americanus)
Potrava: 
mršiny
plody, ovoce
ryby
Hmotnost: 
92-270 kg
Délka: 
150-180 cm
Biotop: 
hory
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Medvědovití
Rozmnožování: 
Samice rodí 2 - 4 mláďata po březosti trvající 220 dnů. U medvědů se vyskytuje tzv. utajená březost, kdy se zárodek přestane na určitou dobu vyvíjet.
Způsob života: 
Je obyvatelem souvislých lesů, kde žije samotářsky. Aktivní je za soumraku a k večeru, ale i přes den. Živí se rostlinnou potravou, loví ryby a menší savce a nepohrdne ani zdechlinou. Zimu přečkává v brlohu.
Zajímavosti
Medvěd baribal neboli medvěd černý, jak se dříve nazýval, je nejmenším a nejhojnějším druhem severoamerických medvědů, samice jsou asi o čtvrtinu menší než samci. V některých více navštěvovaných národních parcích v USA ztratili medvědi svou plachost a vyžadují od turistů různé pamlsky nebo vybírají zbytky z popelnic, výjimečná pak nejsou ani napadení nebo i zabití člověka.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.